Vier gemaskerde Groningers beroven Fries

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ M. Minderhoud

Dinsdagochtend werden vier mannen aangehouden op Rijksstraatweg in Noardburgum op verdenking van een straatroof van een 44-jarige man uit Kollumerzwaag.

De 44-jarige liep op de D. Wiersmastraat toen de vier mannen met een bivakmuts op hem afliepen, meldt de politie. Hij werd door een van hen gepepperd, waarop hij heel hard schreeuwde. De overvallers gingen ervandoor, maar namen de koelbox van de Fries mee.

De vier verdachten, twee mannen uit Groningen en twee mannen uit Appingedam werden door gewaarschuwde agenten aangetroffen in een auto. In de auto trof de politie onder andere bivakmutsen en de koelbox aan. Zij werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

Getuigen

De politie doet onderzoek en is op zoek naar een specifieke getuige. Terwijl zij bij de auto van de verdachten stonden op de Rijksstraatweg kwam er een fietser voorbij die hen aansprak. Voordat zij gegevens van de man konden noteren fietste hij verder.

Agenten willen graag in contact met hem komen. Ook worden er getuigen gezocht die voorafgaand aan de straatroof de mannen in de buurt van de D. Wiersmastrjitte hebben gezien. Heeft u meer informatie, bel dan met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden