Groningse vrouw slachtoffer van pinpasfraude via spoofing

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Dickelbers

Een vrouw uit de stad Groningen is in maart dit jaar slachtoffer geworden van pinpasfraude na oplichting via spoofing. Ze werd gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker, vervolgens werden haar bankpas en pincode thuis opgehaald.

Daarmee werd volgens de politie in Drachten ‘een groot geldbedrag’ opgenomen. Ook werden er met de pinpas van de vrouw meerdere dure telefoons gekocht bij een telefoonwinkel in Assen. Twee uur later werd een groot geldbedrag gepind bij een bank in Drachten. Dat gebeurde met de bankpas van het slachtoffer. Van beide gebeurtenissen zijn camerabeelden vastgelegd en is een signalement bekend.

Politie zoekt drie verdachten

De politie zoekt de drie verdachten van pinpasfraude na oplichting via spoofing. De eerste is een man van 20 tot 35 jaar, met een normaal postuur, een donkere huidskleur en krullerig lang donker haar. De tweede is ook een man, eveneens tussen de 20 en 35 jaar, met een normaal postuur, een donkere huidskleur en kort donker haar. Beide mannen droegen donkere kleding en een mondkapje. De derde verdachte is een vrouw van ongeveer 35 jaar met een blanke huidskleur, kort krullerig donker haar en een scheiding. Zij droeg nette donkerblauwe kleding en sprak vloeiend Nederlands.

Kijk hier voor de camerabeelden

.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen