Twee verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting en poging moord op journalist Sikkom

Foto: De Redactie

Een 32-jarige man en 31-jarige man uit Groningen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op verdenking van brandstichting en poging tot moord op journalist van Sikkom. Dat maakte de politie vrijdagochtend bekend.

De twee mannen worden ervan verdacht in de nacht van woensdag op donderdag brandend materiaal in en tegen de woning van de journalist in Groningen te hebben gegooid. Bij het incident raakte niemand gewond.

De politie nam de zaak hoog op en startte een uitgebreid onderzoek. De politie kwam de verdachten op het spoor door rechercheonderzoek en de tips die binnen kwamen na het delen van de beelden. “Niet alleen de politie heeft deze zaak hoog opgenomen, we zien dat mensen veel hebben meegedacht”, zegt districtschef Frank Smilda. “De beelden zijn massaal gedeeld en de tips hebben er mede voor gezorgd dat de verdachten zo snel konden worden aangehouden.”

Er werd meteen een buurtonderzoek gedaan en donderdagmiddag publiceerden de politie en het OM een opsporingsbericht met beelden van de verdachten.

Het onderzoek gaat volgens de politie door en de verdachten zullen worden verhoord. Het is nog niet bekend wat de aanleiding is geweest.

Lees ook: Molotovcocktails door raam gegooid bij Sikkom-journalist Willem Groeneveld

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden