Molotovcocktails door raam gegooid bij Sikkom-journalist Willem Groeneveld

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/M. Minderhoud

In de nacht van woensdag op donderdag werden molotovcocktails door het raam gegooid bij journalist Willem Groeneveld, van Sikkom en NDC Mediagroep. Dat meldden stadsblog Sikkom en Dagblad van het Noorden.

Groeneveld en zijn partner wisten zelf het vuur te blussen. Zij bleven ongedeerd. De politie neemt de zaak hoog op en is bezig met onderzoek. Over de aanleiding van de aanslag is nog niets bekend.

De politie kreeg rond 2.45 uur de melding dat er brandend materiaal door een ruit in de voordeur van een bovenwoning in de wijk de Tuinwijk was gegooid. Van het glasgerinkel werden de bewoners wakker. “Gelukkig lukte het hen om het brandende materiaal te blussen en naar buiten te gooien”, aldus de politie. Ook voor de woning werd door agenten brandbaar materiaal aangetroffen.

Intimidaties

De journalist had al eerder te maken met intimidaties en een aanslag. Zo werden adresgegevens van de Groningse journalist op internet gedeeld. Dat staat bekend onder de naam doxing en is een strafbaar feit. Ook werden stenen door zijn raam gegooid een paar jaar geleden. Afgelopen zomer werden fietsen voor zijn huis gedumpt en een paar dagen later werd de journalist ongewenst gefeliciteerd voor zijn verjaardag op zijn huisadres.

Getuigenoproep

Het incident vond plaats in de wijk de Tuinwijk. De politie is dringend op zoek naar mensen die informatie hebben. De politie vraagt getuigen met informatie of camerabeelden, zoals bijvoorbeeld een deurbelcamera te bellen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden