Scooterspoor leidt naar inbreker

Foto: Publiek Domein

In de nacht van zondag op maandag werd een 37-jarige Groninger aangehouden in een woning aan de Hagedisstraat op verdenking van inbraak.

De politie kreeg een melding van een getuige, dat er mogelijk een inbraak zou zijn gepleegd bij een kapperszaak aan de Westerkade in de stad. De getuige had gezien dat er twee mannen voor de zaak stonden, waarvan een van hen een putdeksel door de ruit van de kapperszaak had gegooid.

De twee mannen reden even later op een scooter weg in de richting van de Paterswoldseweg. De getuige gaf ook het signalement van beide verdachten.

Vanaf de kapperszaak was een vers bandenspoor te zien in de sneeuw, van vermoedelijk een scooter, meldt de politie. Agenten hebben het spoor gevolgd en kwamen uit bij een woning in de Hagedisstraat. Daar troffen ze een scooter aan met een warm motorblok en nog natte banden.

In de woning vonden ze een van de verdachten die zich had verstopt achter een kast. Hij voldeed aan het signalement en werd aangehouden. Wat er precies werd weggenomen uit de kapsalon is nog niet bekend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen