48 Bekeuringen bij verkeerscontrole in Paddepoel en Selwerd

Foto: CC0/Publiek Domein

De politie hield maandagochtend een verkeerscontrole op meerdere locaties in Paddepoel, Selwerd en rondom het Zernike. In totaal werden 48 bekeuringen gegeven, meldt de politie.

Bekeuringen werden uitgedeeld voor onder meer het vasthouden van een telefoon tijdens het fietsen, bellen tijdens het autorijden, fietsen door rood licht, het rijden op een busbaan en tegen de richting inrijden.

Op de Eikenlaan werden 19 brommers en snorfietsen gecontroleerd. De brom- en snorfietsen werden gecontroleerd op een rollenbank. Er werd één bekeuring gegeven voor het overschrijden van de constructiesnelheid.

Er wordt volgens de politie onderscheid gemaakt tussen de gereden snelheid en constructiesnelheid. Als op een rollertestbank blijkt dat de brom-/snorfiets is opgevoerd dan krijg de bestuurder een boete. Bij een overschrijding van 30 kilometer per uur wordt het rijbewijs ingevorderd. Voor de bekeuring is een WOK-melding aangemaakt. Dit is een ‘Wacht Op Keuren status’ in het kentekenregister bij de RDW. Je mag dan niet meer op je brom- of snorfiets rijden, behalve als de bromfiets is gekeurd op een keuringsstation van de RDW.

De verkeerscontrole werd gehouden naar aanleiding van meldingen en klachten uit de buurt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden