Beperkt treinverkeer in meivakantie tussen Groningen en Leeuwarden

Foto: De Redactie

In de meivakantie rijden geen treinen tussen Groningen en Buitenpost van vrijdagavond 24 april tot en met dinsdag 28 april. Vervolgens rijden geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden van woensdag 29 april tot en met maandag 4 mei. Er vinden werkzaamheden plaats voor de Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden.

De spoorwegovergang Peizerweg (bij Vesta) en de overgang Hoendiep in Vierverlaten zijn van vrijdagavond 24 april 23.00 uur tot maandag 4 mei 7.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

Arriva zet bussen in. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd, die kan oplopen tot 45 minuten.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betaan uit het verbeteren van de stations Buitenpost, Grijpskerk en Zuidhorn. Een deel van het spoor wordt verdubbeld en er wordt gewerkt aan een keerspoor voor de extra trein tussen Zuidhorn en Groningen, er worden een aantal wissels geplaatst en het nieuwe spoor wordt aangesloten op het bestaande spoor door ProRail.

Eind 2020 gaat de Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden rijden. Hierdoor rijden er per uur naast twee stoptreinen elk uur ook twee sneltreinen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden