Blue 2 Blond: Méér dan een internetbedrijf voor organisaties met maatschappelijke impact

Foto: Blue2blond

Blue 2 Blond, gevestigd aan de nieuwe Boteringestraat is een internetbedrijf voor organisaties met maatschappelijke impact.

Het is niet zomaar een bedrijf dat zich richt op webdevelopment. Het voorziet organisaties met maatschappelijke impact van snelle, duurzame, toegankelijke en SEO sterke, AVG-proof én veilige websites, zodat de website past bij het verhaal van de organisatie.

Duurzame website

Een duurzame website? Algemeen manager Karlijn Löwik vertelt dat ‘als de basistechniek goed is’ een duurzame website tot 90 procent minder co2 uitstoot produceert. Door snelheid is veel minder ‘verkeer’ naar datacenter nodig. Door de software toe te spitsen op de klant, hoeft er minder data geladen te worden, waardoor de website altijd snel is.

Het ontstaan

Oprichter Erwin Hofman is sinds 2000 actief in de webontwikkeling wereld. Hij ontwikkelde zijn eigen Content Mangement System (CMS). In het begin heette de organisatie Eeyh.nl. In 2008 kreeg het bedrijf Blue 2 Blond als naam. De naam Blue 2 Blond staat voor techniek dat past bij jouw verhaal.

Het team

Blue 2 Blond bestaat uit een team van vier personen, ieder met hun eigen technische specialismen. Eigenaar Erwin Hofman doet de de doorontwikkeling van nieuwe features binnen de eigen CMS en voert de eindchecks uit. Karlijn Löwik is de algemene manager, die alles aanstuurt. Johan Jorritsma is de frontender. Dat houdt in dat de webdesign in een mooie, digitale toegankelijke, supersnelle website wordt omgezet. Wim Bos is de Back-End developer, die zorgt dat de website aan de achterkant draait en de voorkant van de applicatie laat werken.

Uitdaging in digitale innovatie

Ieder jaar zet het bedrijf voor zichzelf een uitdaging in digitale innovatie. Dit jaar ligt de focus extra op Digitale Toegankelijkheid, na de uitdagingen pagespeed in 2017, privacy en AVG in 2018 en online duurzaamheid in 2019.

Toen het internet startte, was het toegankelijk voor iedereen. Echter in de loop der jaren is de focus minder komen te liggen op digitale toegankelijkheid. Blue 2 Blond heeft als doelstelling websites beter toegankelijk te maken, zodat iedereen hier gebruik van kan maken, ook bijvoorbeeld door bezoekers met een beperking.

Kijk voor meer informatie: blue2blond.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden