Founded in Groningen gaat drie jaar door

Founded in Groningen.
Foto: Gemeente Groningen

Founded in Groningen, het initiatief voor startups en innovatieve ondernemers gaat de komende drie jaar door. Dat hebben de gemeente Groningen en provincie Groningen dinsdag bekendgemaakt.

De provincie Groningen en gemeente Groningen ondersteunen het project met elk ruim 350.000 euro.

Founded in gaat zich de komende jaren onder andere richten op het verbeteren van de verbinding tussen startups en het gevestigde bedrijfsleven en het aantrekken van internationale startups.

In 2015 werd Founded in Groningen opgezet om Groningen op de kaart te zetten als startup-regio. Naast een webportal, zette Founded projecten als Startup in Residence en Founder Talks op en zorgde voor meer samenwerking op nationaal niveau, met bijvoorbeeld StartupDelta (nu TechLeap.NL) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Verbinden en ondersteunen

Lusanne Tehupuring, programmamanager (Private Lead) van Founded in Groningen: “We zien dat startups en scale-ups vooral belemmeringen tegenkomen bij het aantrekken van kapitaal en talent en het aanboren van nieuwe markten. Die drie uitdagingen willen we in de komende jaren gaan aanpakken. Onze kerntaak blijven we in samenwerking met ondernemers en partners uitvoeren: het verbinden en ondersteunen van startups in de regio.”

Wethouder Economische Zaken Paul de Rook onderstreept het belang van Founded in Groningen voor de stad en regio: “Startups en scale-ups zijn noodzakelijk om de Nederlandse positie als innovatieve koploper te behouden. Ze zijn belangrijke vernieuwers van onze economie en zorgen voor meer werkgelegenheid. Door ook de komende drie jaar te investeren ga ik ervan uit dat er meer startups bij komen en de scale ups sneller doorgroeien”.

Gedeputeerde Mirjam Wulfse onderstreept dit: “Groningen heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot snelgroeiende startupstad met een goed ondernemersklimaat en een sterke IT-sector. Founded in Groningen heeft daaraan een grote bijdrage geleverd. Onze gedeelde ambitie is het startup- en scale-up ecosysteem in Groningen tot de Nederlandse en Europese top te laten behoren. Een omgeving waarin starters maximaal kunnen groeien zorgt voor duurzame versterking van de noordelijke economie en meer banen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden