Hoogste punt WestCord Market Hotel en Merckt aan Oostwand Grote Markt Groningen bereikt

Foto: © Aerial Promo’s

De bouw van zowel The Market Hotel Groningen, WestCord, als Merckt aan de Oostkant van de Grote Markt bereikten deze zomer het hoogste punt. Deze mijlpaal werd donderdag 5 september feestelijk gevierd.

Wethouder Paul de Rook van gemeente Groningen legde op ceremoniële wijze een spectaculaire tijdelijke verbinding tussen de beide markante gebouwen. Door twee hijskranen werd een brug op de gebouwen gehesen waardoor gasten tussen de twee gebouwen konden lopen.

WestCord Market Hotel

Het WestCord Market Hotel biedt een prachtig uitzicht op de Grote Markt en de nog aan te leggen Nieuwe Markt. Hotelgasten stappen straks vanuit de voordeur zo in het bruisende centrum van Groningen.

Het statige hotel heeft op de begane grond een restaurant met terras, high end bar, hotellobby, een eigen bakkerij en keuken en biedt 123 kamers verdeeld over zes bouwlagen. Daarnaast is er een kelder met daarin diverse hotelfuncties waaronder een fraaie Wellness ruimte. Het hotel is voorzien van een schitterend dakterras van waaruit een fraai uitzicht over de stad Groningen is.

Het markante hotel oogt als een versmelting tussen traditionele trapgevels en een moderne strakke gevel. Het reliëf in de gevel en de toepassing van natuursteen geven het hotel een grandeur die past bij de locatie.

Het all-electric hotel zal tevens aardbevingsbestendig worden uitgevoerd.

Het hotel, ontworpen door de Berlijnse architect Thomas Müller van Müller / Reimann Architekten, is ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en wordt afgenomen door hotelketen WestCord Hotels uit Harlingen. De Zwarte Hond uit Groningen werkt het architectonisch ontwerp bouwkundig uit. De realisatie van het Hotel is in handen van Rottinghuis’ Aannemingsbedrijven uit Groningen.

De oplevering van het hotel vindt naar verwachting medio 2020 plaats.

Merckt

Het hoekpand Merckt, een ontwikkeling van MWPO, is gelegen op de plek waar de Poelestraat, Oosterstraat, Grote Markt, Naberstraat en Nieuwe Markt met de nieuwe hotspot het Groninger Forum samen komen. Het project is een ontwerp van Powerhouse Company uit Rotterdam en wordt gebouwd door Plegt Vos Noord.

Merckt zal ruimte bieden aan appartementen, een foodmarket en bierbrouwerij. De begane grond zal functioneren als een semi-openbare ruimte door puien die de hele dag open kunnen staan. Merckt krijgt een publiek karakter, de rooftopbar draagt daar ook aan bij.

Bijzonder aan het gebouw is de diepe kelder met vides en de verbinding die hierdoor ontstaat tussen alle lagen. De horeca zal worden ingevuld door horecaondernemer Patrick Beijk. De gevel wordt getypeerd door goudkleurige kozijnen, sierlijke bogen en bijzonder vormgegeven metselwerk.

Merckt wordt naar verwachting eind 2019 opgeleverd, waarna de horeca naar verwachting in maart 2020 in gebruik zal worden genomen. Met de voltooiing van Het Westcord Market Hotel en Merckt is de Nieuwe Oostwand aan de Grote Markt in Groningen een feit.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden