Uittips voor zaterdag 10 oktober

Grote Markt in Groningen 1782
Foto: Publiek Domein

Deze dag staat onder andere in het teken van de Dag van de Geschiedenis en de 4Mijl4You. Een aantal ideeën op een rij.

De Ommelander Markt op het Harmonieplein
De markt met pure producten. Kennis maken met lokaal en heerlijk bereid voedsel. Een markt om producten te bekijken, proeven en kopen. Ook zijn er activiteiten die het verhaal van het platteland vertellen.
Van 10.00 uur tot 16.00 uur op het Harmonieplein.

De Move Forward Handbike Clinic
De derde Move Forward Handbikedag wordt zaterdag 10 oktober gehouden op locatie Beatrixoord van 10.30 uur tot 16.00 uur. Er zijn drie verschillende clinics op basis van ervaring.
Lees ook: De Move Forward Handbike

De Dag van de Geschiedenis
Vandaag is het de Dag van de Groninger Geschiedenis op het Cascadeplein in Groningen. Het thema is ‘Tussen Droom en Daad‘. Voor de bezoekers is een ruim aanbod aan lezingen, entertainment, rondleidingen en excursies. De activiteiten zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis.
Lees ook: De Dag van de Groninger Geschiedenis 2015

Bodemfestival in Toentje Stadswerf
Het bodemfestival Jouw Bodem, Mijn Bodem wordt deze zaterdag gehouden op en rond het terrein van Toentje Stadswerf, de moestuin voor Voedselbank Stad Groningen. Het festival is georganiseerd in het kader van het Internationale jaar de bodem. Het festival duurt van 13.00 uur tot 18.00 uur.
De toegang is gratis.
Voor meer informatie: eetbarestadgroningen.nl

Cirque Stiletto 3
Een verrassende nieuwe editie van Cirque Stiletto met divaspeler Karin Bloemen en de Wëreldbänd. Een verrassende avond met Circus, Cabaret, Chansons en Comedy om 20.00 uur in de Martiniplaza.

Orgelconcert Der Aa-kerk
Zaterdag 10 oktober is er een gratis orgelconcert op het beroemde Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk. Het concert wordt de inwoners van Groningen aangeboden door een bruidspaar (Alie Jasper en Eduard Hoeksma) dat vrijdag 9 oktober in de kerk is getrouwd.
Lees ook: Cadeau van bruidspaar aan de stad

De 4MIJL 4 You
Vanavond om 20.15 uur klinkt het startschot voor de 4Mijl4You. De deelnemers leggen hetzelfde parcours af maar dan op alternatieve wijze. Een record aantal deelnemers staat aan de start. Er is volop entertainment.
Lees ook: Startschot 4Mijl4You door Keniaans topatlete Viola Kibiwot

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden