Startschot 4Mijl4You door Keniaans topatlete Viola Kibiwot

Foto: Erik van Echten/ 4MIJL4You

Zaterdagavond 10 oktober om 20.15 uur is de 4Mijl4You.

Deelnemers leggen hetzelfde parcours af als tijdens de 4 Mijl, maar dan op alternatieve wijze, bijvoorbeeld op skates, in een rolstoel, met een kinderwagen, op een step of als Nordic Walker.

Startschot
Het eerste startschot wordt verricht door Keniaans topatlete Viola Kibiwot. De 31-jarige Viola Kibiwot uit Keiyo district Kenia, finishte vorig jaar als snelste vrouw in 19 minuten en 20 seconden en was onlangs nog 4e op de 5000 km op het WK in Bejing.

Het tweede startschot wordt verricht door Mariska Sloot, wethouder van onder andere Sport van de gemeente Haren.

De 4Mijl4You is een evenement voor iedereen. De na-inschrijving voor de 4Mijl4You is inmiddels geopend en kan online via www.4mijl4you.nl.

Een recordaantal deelnemers tijdens de 5e editie
Een recordaantal van meer dan duizend deelnemers staan aan de start zaterdag 10 oktober. De 4MIJL4You werd in 2011 voor het eerst georganiseerd vanwege het 25-jarig jubileum van de 4 Mijl in 2011. Door het succes is het een jaarlijks evenement geworden.

Volop entertainment
Net als voorgaande jaren gaat het niet alleen om het afleggen van de 6,437 km, maar vooral om de gezelligheid tijdens de tocht. Ook dit jaar zijn er een zanger en een DJ aanwezig om de sfeer er goed in te brengen. Om de twee verschillende snelheidsgroepen te begeleiden rijden een aantal speciale voertuigen van de oldtimer bromfietsclub ‘1 op 25’ mee met de stoet.

Start in twee groepen
Deelnemers starten in twee groepen, een in de categorie van 5 km per uur en een groep tot maximaal 15 km per uur. Met uitzondering van scootmobielen en de begeleidende bromfietsen en EHBO-wagens, zijn gemotoriseerde voertuigen niet toegestaan.

Het na-inschrijftarief voor de 4Mijl4You is € 10,- per persoon. Online inschrijven kan tot en met zaterdagochtend 10 oktober 12.00 uur. Het is ook mogelijk om nog voor de start op de Kerklaan in Haren in te schrijven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden