Stadsweg Zorg Op Maat in Groningen

Stadsweg Zorg Op Maat biedt in Groningen dagbesteding en begeleid wonen. Daarnaast biedt de instelling ook gezinsondersteuning, huishoudelijke hulp en huiswerkondersteuning.

Carina en Marcel Douwes, de oprichters van Stadsweg Zorg op Maat openden feestelijk in augustus 2015 aan de Ulgersmaweg 42.

Volwassenen en ouderen met een beperking of mensen die vast lopen in het dagelijkse leven kunnen terecht bij Stadsweg. Met een duidelijke, open benadering en wederzijds vertrouwen worden deze mensen geholpen door geschoolde en gespecialiseerde mensen.

Het doel van Stadsweg Zorg op Maat is het ‘bieden van laagdrempelig maatwerk’, aldus Carina en Marcel Douwes. Het op één plek bieden van hulp, waarbij de cliënten niet via verschillende instanties hoeven, was de aanleiding voor het starten met Stadsweg Zorg op Maat.

Cliënten die via allerlei instanties moeten voordat ze op de juiste plek zijn worden geholpen van het begin tot het eind, waarbij het van indicatie tot begeleid wonen kan gaan.

Het welzijn van de cliënten verbeteren staat voorop, waarbij gekeken wordt naar de mogelijkheden van de mensen. Daarbij gaat het onder meer over er uit halen wat er in zit, vergroten van persoonlijk functioneren, deelnemen aan de maatschappij en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Naast dagbesteding biedt Stadsweg Zorg op Maat op dezelfde locatie een woonhuis dat geschikt voor beschermd wonen, waarbij 24 uur per dag begeleiding in de nabijheid is. De mensen kunnen hulp krijgen op vaste tijden maar ook op afroep, afhankelijk wat de cliënt nodig heeft.

In totaal bestaat de locatie van Stadsweg Zorg op Maat uit 1.700 m2.

Dagbesteding

Verschillende groeps- en activiteitenbegeleiding binnen de dagbesteding worden hier geboden. Dit zijn:

  • Auto / motor/ brommer techniek
  • Fiets onderhoud/ reparatie / verkoop
  • Hout en metaalbewerking
  • Hobby en handwerken
  • Schilderen / kunst / kunstuitleen
  • Meubels restylen en verkopen
  • Koken en bakken

Ook is er een receptie en een winkel met prachtige artikelen.

 

Klanten kunnen onder meer terecht voor het kopen van kunst en schilderijen of hobby handwerken, de auto, brommer of motor laten repareren, een fiets kopen of laten repareren of meubels op maat bestellen. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

 

Ondersteuning

Daarnaast biedt Stadsweg Zorg op Maat huishoudelijke hulp en ook huiswerkondersteuning aan leerlingen van het VMBO en het MBO.

Stadsweg Zorg Op Maat is volgens Carina en Marcel een ‘levenswijze’, waarbij het 24 uur op een dag gaat om zorg bieden.

Voor meer informatie en het bezoeken van de winkel: stadsweg.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen