InnoCore Pharmaceuticals wint Groninger Ondernemingsprijs 2017

Foto: Google Maps

De 20ste editie van de Groninger Ondernemingsprijs 2017 is donderdagavond gewonnen door InnoCore Pharmaceuticals.

CEO Jan Hendriks ontving de Groninger Ondernemingsprijs 2017 uit handen van Commissaris van de Koning René Paas. De andere genomineerden waren Holthausen Groep en Team 4 Architecten.

InnoCore Pharmaceuticals uit Groningen ontwikkelt medicijnen op basis van bio-afbreekbare eiwitten. Medicijnen kunnen op die manier gedurende langere tijd gedoseerd aan het lichaam worden afgegeven. Het voordeel voor patiënten is dat ze minder vaak geïnjecteerd hoeven te worden en minder vaak naar het ziekenhuis hoeven.

Een ander voordeel is, dat er geen piekniveaus optreden in de dosering en dat er daardoor minder kans is op bijwerkingen en complicaties.

Internationaal team

“Wij werken met een jong en internationaal team van ongeveer 45 medewerkers in opdracht van grote internationale farmaceutische bedrijven”, legt een stralende Jan Hendriks uit, “Onze dichtstbijzijnde klant zit op 600 kilometer afstand, dus extra naamsbekendheid was voor ons geen doorslaggevend argument om mee te doen aan deze prijs. We hebben het vooral gedaan voor onze medewerkers, die dagelijks met zoveel passie en enthousiasme in onze laboratoria werken.”

Juryrapport

Volgens het juryrapport laat de keuze voor InnoCore Pharmaceuticals zien dat ‘de Groninger economie sterk is in de sector Life Science & Health en een gunstig vestigingsklimaat biedt aan ondernemingen die op wereldniveau willen presteren’. De jury prijst de onderneming voor de focus op het belang van opdrachtgevers en patiënten, het innovatieve product ontwikkelingsproces, de baanbrekende octrooien, patenten en licenties die het leven van mensen aanzienlijk verbeteren. Ook de aandacht voor (jong) internationaal toptalent, leidend tot extra werkgelegenheid voor hoog opgeleiden, prijst de jury.

 

(Bron: groningerondernemingsprijs.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen