‘Grootste zandbak van het westelijk halfrond’ in De Wijert

Foto: Platform De Wijert

De Wijert krijgt tijdelijk een extra speelplaats: een enorme zandbak waar iedereen de mooiste zandkastelen kan komende bouwen.

De opening van dit speelparadijs is dinsdag 1 augustus door wijkwethouder Ton Schroor.

Vlakbij sporthal De Wijert komt, op de hoek van de Van Lenneplaan en de Van Iddekingeweg, de grootste zandbak van het westelijk halfrond.

Iedereen is welkom in de zandbak; kinderen, ouders, opa’s en oma’s en alle belangstellenden zijn van harte welkom om zandkastelen te bouwen, te spelen, te volleyballen of te komen chillen.

Wijkdeal De Wijert

Het idee voor de speelplaats is ontstaan tijdens een bijeenkomst van de ‘Wijkdeal De Wijert’. In dit traject werken bewoners, gemeente en diverse partners samen aan de toekomst van de wijk.

Enkele enthousiaste bewoners zijn samen met medewerkers van het WIJ-team De Wijert en van de gemeente Groningen aan de slag gegaan. Ook verschillende bedrijven hebben hun medewerking toegezegd. De Groningse Uitdaging heeft een oproep geplaatst in het netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers. Praxis Damsterdiep stelt materialen beschikbaar en Waterbedrijf Groningen zorgt voor een mobiel watertappunt.

Openingstijden

De speelplaats is elke dag van 1 augustus tot en met 15 augustus open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Ook is een zandkunstenaar aanwezig op enkele dagen. De kunstenaar helpt met het maken van fantastische bouwwerken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen