Uittips voor zondag 5 februari

Foto: Google Maps

Deze zondag kunnen we naar de Stadjersmarkt, de laatste dag van IFFR in Groningen bezoeken, naar de finale van het Prinses Christina Concours of gezellig een wandeling doen door de weilanden en Noorderhoogebrug.

Stadjersmarkt in MartiniPlaza

De Stadjersmarkt, de gezellige markt met een vlooienmarkt en braderie vindt deze zondag plaats in MartiniPlaza. De markt wordt georganiseerd door organisatiebureau ‘Vitalis’ uit Emmen.

Op deze markt is een brede collectie van gebruikte en antieke spullen te vinden. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod van nieuwe artikelen op de braderie. Ook is er live muziek en zijn er gratis kinderattracties.

De markt is van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Voor meer informatie: martiniplaza.nl.

IFFR in Groningen

Vandaag is de laatste dag de Groningse pocketeditie van het IFFR, waarin vijf dagen lang een dwarsdoorsnede getoond wordt van al het moois dat International Film Festival Rotterdam (IFFR) te bieden heeft.

Kijk voor het programma op groningerforum.nl.

Finale Prinses Christina Concours

Acht jonge muzikale talenten van 12 tot en met 19 jaar) verzorgen een adembenemend optreden voor jury en publiek in de Oosterpoort. De acht talenten zijn dit weekend gekozen door een jury na deelname aan de selecties van het Prinses Christina Concours Noord. De middag wordt afgesloten met een spannende prijsuitreiking.

De aanvang is om 14.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Wandeling door weilanden en Noorderhoogebrug

Om 14.00 uur start bij bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep een korte wandeling van 2.5 km door een eeuwenoud, cultuurhistorisch rijk landschap. Door de weilanden en Noorderhoogebrug biedt elk seizoen een andere kijk op dit deel van het Reitdieplandschap. Een gids van Het Groninger Landschap loopt mee.

Inschrijven is niet nodig. Deelname is gratis.

Het advies is om schoeisel en kleding te dragen passend bij een weiland wandeling.

Locatie

Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiet, Wolddijk 103, Noorderhoogebrug.

Voor meer informatie: groningerlandschap.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden