Nic. wint van OVVO en is kerstkampioen

Nic. heeft 2016 afgesloten met een 16-22 overwinning op OVVO in Maarssen. De Groningers bewezen in een weinig spectaculaire pot op een volwassen manier een wedstrijd te kunnen beslissen.

Nic. gaat als koploper de winterstop in door het verlies van Dalto tegen Wageningen.

OVVO begon het duel voortvarend met de fanatieke aanhang als 9e man. Nic. had moeite met scoren en wist pas na acht minuten voor het eerst de korf te vinden (2-1). Vanaf dat moment nam de effectiviteit van de aanvallen toe en namen de groen-witte tijgers een 2-4 voorsprong. De verdedigingen van beide ploegen bleven overheersen, eigenlijk gedurende het gehele duel, wat leidde tot een 11-12 ruststand.

Ook in de tweede helft kwam Nic. moeizaam tot scoren, waardoor OVVO tot 15-17 kon blijven aanhaken. Sven Müller, die spits Martijn Roos vakkundig uitschakelde, toonde zijn goede vorm en bracht het verschil met twee prachtige goals naar 15-19. Dat betekende direct de nekslag voor de thuisploeg, waarna Nic. het duel geduldig kon uitspelen. De Duits international tekende in de slotminuut vanaf de stip ook nog voor de 16-22.

Kerstkampioen

Een waardevolle overwinning voor de ploeg van Henk Jan Mulder, die zich nu kerstkampioen mag noemen. Een eretitel die nog nergens recht op geeft, maar wel veel vertrouwen biedt voor de rest van het zaalseizoen.

Het zaalseizoen wordt vervolgd op 7 januari met een thuiswedstrijd in het Alfa-college tegen Dalto uit Driebergen.