Eerste naam internationaal hoofdprogramma Noorderzon bekend

Foto: @Daniel-Domolky via Noorderzon

Noorderzon heeft de eerste voorstelling uit het internationale hoofdprogramma aangekondigd. De 34e editie van het festival vindt plaats van 22 augustus tot en met 1 september.

Uit Hongarije komen danseres, choreograaf en producent Jenna Jalonen en haar gezelschap SUB.LAB.PRO met de voorstelling RING naar Groningen. De in 2021 gecreëerde, met de Rudolf Laban Award bekroonde, voorstelling is voor het eerst in Nederland te zien.

Tijdens de voorstelling dansen zeven dansers in één cirkel, waarmee RING zich met gemak van eeuwenoude volksdansen beweegt naar moderne ravecultuur. Vol kracht en emotie werpt deze groep jonge vrouwen een nieuw licht op de heilige energie van de cirkel, waarin de dans niet alleen een fysieke handeling is, maar ook een spirituele verbinding.

Tijdens Noorderzon vormen het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen het decor voor een elfdaags festival langs een uitdagend internationaal, nationaal en lokaal programma. Noorderzon presenteert onder meer theater, dans, circus, lezingen, gesprekken, muziek en een kinderprogramma.

De kaartverkoop start op zaterdag 22 juni 12.00 uur via noorderzon.nl. Op 22 juni gaat de kaartverkoop voor het volledige programma van start. Elke maand maakt de organisatie meer programma bekend.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen