Schoonmaakbedrijf CSU ontvangt als eerste landelijke schoonmaakbedrijf certificaat voor gezond en veilig werken

Foto: CC0/Pexels/ Ron Lach

Een schone werk- en leefomgeving is van essentieel belang voor de mentale en fysieke gezondheid van de gebruikers van een gebouw. Toch is dit niet altijd even vanzelfsprekend. In veel bedrijven laat de hygiëne te wensen over. De materialen die dan worden gebruikt zijn ook lang niet altijd even goed voor het klimaat. Schoonmaakbedrijf CSU heeft zich de afgelopen jaren weten te specialiseren in het leveren van duurzaam vakmanschap. Zij streven niet alleen naar betere hygiëne binnen de bedrijven, maar willen ook nog eens hun eigen duurzame stempel op het bedrijfsleven drukken. Mét succes, want CSU heeft als eerste landelijke schoonmaakbedrijf het ISO 45001-certificaat behaald.

Advertorial-

Alle medewerkers betrekken

Veel bedrijven vinden het lastig om een extern schoonmaakbedrijf in te schakelen. Je geeft toch een stukje van jezelf uit handen. Het is belangrijk om te beseffen dat een schoonmaakbedrijf Groningen altijd hetzelfde doel voor ogen zal hebben. Samen zorgen we voor een gezondere en fijnere werkplek. CSU is een echt familiebedrijf en dat is in hun werkwijze duidelijk te merken.

Ze vinden het bijvoorbeeld belangrijk om alle medewerkers in het proces te betrekken. Uiteindelijk doe je het immers samen. Je kunt niet verwachten dat een schoonmaakbedrijf alle problemen binnen het bedrijf oplost. Er moet samengewerkt worden om daadwerkelijk een gezondere werkomgeving te creëren. Bovendien is het ook nodig dat de medewerkers gehoord worden. Zij zijn de belangrijkste schakels binnen het bedrijf. Ze weten precies hoe het er hier aan toe gaat en waar dingen verkeerd gaan. Dit is waardevolle informatie waar je als bedrijf echt iets mee moet doen. Uiteindelijk draag je samen de zorg en de verantwoordelijkheid voor een gezonde werkplek. Als het schoonmaakbedrijf dus nauw mag samenwerken met de medewerkers van het bedrijf, dan kan dit ontzettend waardevol zijn.

Voordelen hygiënische werkplek

Maar hoe belangrijk is het inschakelen van een duurzaam schoonmaakbedrijf? Waarom zou je ervoor kiezen om jouw bedrijf professioneel te laten schoonmaken? Het blijft immers een investering. Hier kunnen we erg kort over zijn. Een gezonde en bovenal hygiënische werkplek biedt namelijk tal van voordelen:

  • Bacteriën en virussen krijgen minder kans. Hierdoor profiteer je van een veel lager ziekteverzuim. Zeker gedurende de herfst- en wintermaanden kan deze werkwijze erg effectief zijn om uitval te voorkomen.
  • Het bedrijf maakt een betere indruk. Wanneer je klanten ontvangt, is het belangrijk dat de omgeving schoon is. Een vies toilet, kruimels op de grond of een nare lucht kunnen gevolgen hebben voor het imago van het bedrijf. Een schone werkplek zorgt dus voor een betere eerste indruk.
  • Een hygiënische werkplek doet wonderen voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid van de medewerkers. Je geeft hiermee niet alleen bacteriën geen kans meer, maar zorgt ook voor een veel prettigere werk- en leefomgeving. Hierdoor zitten jouw medewerkers lekkerder in hun vel en gaan ze met een goed gevoel naar kantoor. Dat doet wonderen voor de productiviteit.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen