FC Groningen verliest ook laatste wedstrijd

De laatste wedstrijd tegen Sparta Rotterdam liep zondagmiddag uit op een grote teleurstelling. In een lege Euroborg werd het 0-5.

De FC eindigde ook nog eens als hekkensluiter doordat Cambuur won van RKC.

FC’er Nordin Musampa moest na 24 minuten met rood van het veld, nadat hij de doorgebroken Dirk Abels van Sparta onderuit haalde. De daaropvolgende vrije trap werd binnengeschoten door Jonathan de Guzman.

Een kwartier na rust maakte Koki Saito de tweede goal. Verschueren maakte een kwartier voor tijd 3-0 van en vijf minuten later maakte Lauritsen de 0-4 vanuit een rebound. Vito van Crooij maakte er vanaf de penaltystip nog 0-5 van.

FC Groningen eindigde op de achttiende en laatste plek in de Eredivisie. Volgend seizoen komt Groningen door de degradatie uit in de Eerste divisie.