Sontweg tussen Sontplein en Europaweg vanaf dinsdag ruim drie weken dicht

29 mei 2023, 13:40 Nieuws
sontweg sontplein
De Sontweg gaat vanaf dinsdag 30 mei in beide richtingen ruim drie weken dicht voor autoverkeer tussen het Sontplein en de Europaweg. De laatste dagen van deze afsluiting is van 19 juni tot en met 23 juni ook de kruising van het Sontplein en de Sontweg dicht, meldt Groningen Bereikbaar.
Aanpak Ring Zuid gaat in deze periode werkzaamheden uitvoeren voor de nieuwe inrichting van de Sontweg. Na de werkzaamheden ontstaat een nieuwe situatie op de Sontweg. Autoverkeer kan vanaf dan niet meer linksaf de Europaweg op. Verkeer dat vanuit het Sontplein en de Ikea komt, wordt rechtsaf gestuurd naar de nieuwe oprit bij de Bornholmstraat. Daarvoor is gekozen omdat het vaak druk is op de route.
Fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden. Het Sontplein en de winkels in dit gebied blijven bereikbaar door verschillende omleidingen.

Omleidingen

Verkeer komend vanaf het Julianaplein uit de richting Drachten en Assen) kan omrijden via knooppunt Euvelgunne naar de oostelijke ringweg, de afslag Meerstad en via de Sint Petersburgweg naar de Sontweg. Automobilisten komend vanuit de richting Hoogezand kunnen eveneens omrijden via de oostelijke ringweg en de afslag naar Meerstad.
Vanuit Groningen zelf kan verkeer via het Damsterdiep tot de Eltjo Ruggeweg naar de Sontweg.
Een andere mogelijkheid is om de afrit 37 Groningen-Europapark te nemen, maar Groningen Bereikbaar verwacht voor deze omleidingsroute veel drukte. Bij de verkeerslichten slaat het verkeer linksaf de Herningweg op en dan weer linksaf richting de Bornholmstraat en de Sontweg. Groningen Bereikbaar verwacht dat de omleidingsroute via de ringweg en afrit Meerstad in veel gevallen sneller.

Laatste week

De laatste dagen van deze afsluiting is ook de kruising van het Sontplein en de Sontweg afgesloten van 19 juni tot en met 23 juni.