Drie finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs 2022 bekend: Gallagher Europe, Kampen Industrial Care en Klippa

Foto: © Jan Buwalda

Gallagher Europe, Kampen Industrial Care en Klippa, alle drie gevestigd in de Stad Groningen, zijn de drie overgebleven finalisten voor de Groninger Ondernemingsprijs 2022. Dat maakte juryvoorzitter (en gedeputeerde) IJzebrand Rijzebol donderdagavond bekend bij Noorderpoort aan de Verlengde Visserstraat.

De selectie kwam tot stand na een reeks pitchpresentaties van exact drie minuten aan jury en publiek. Eén van de drie ondernemingen wint de prestigieuze eretitel tijdens de finale in MartiniPlaza op 1 december.

Motivatie jury

Over Gallagher Europa, die afrasteringen op internationaal niveau naar een nieuwe dimensie brengt, zei de jury: “Wij zien jullie als wereldmarktleider in een nichemarkt. Jullie geven heel nadrukkelijk vorm aan transitie in de agrarische sector en in de natuur. En technologisch super-innovatief.”

Kampen Industrial Care

Kampen Industrial Care, het bedrijf begon in 1948 als smederij en is uitgegroeid tot een hoogstaande technische dienstverlener met ruim 100 medewerkers. “Deze onderneming is wendbaar, past zich snel aan aan de markt, heeft nadrukkelijk focus op energie, voeding en water en heeft een hele duidelijke pitch geleverd. De transitie die jullie doormaken, maak je ook goed zichtbaar”, aldus de jury.

Klippa

Automatiseringsbedrijf Klippa begon de onderneming met zes studenten op een zolderkamer en groeide in enkele jaren tot een internationaal opererend bedrijf, dat grote klanten bediend op basis van kunstmatige intelligentie. Volgens de jury neemt Klippa administratief repeterend werk uit handen van medewerkers met top technologisch werk. “Dat wordt wereldwijd toegepast”, zegt de jury.

Finale

De drie finalisten worden in de komende maanden geïnterviewd door vakspecialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Groningen & Drenthe. Daarna komt de jury op bedrijfsbezoek.

Donderdagavond 1 december wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een feestelijke finale in MartiniPlaza.

De jury bestaat dit jaar uit juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol (gedeputeerde Economische Zaken, provincie Groningen), Dina Boonstra (NOM), Suzanne Snijder (Commerciële Club Groningen), Paul Schreuders (XPAR Vision), Cas König (Groningen Seaports), Jan Hoekstra (Witec, winnaar 2019) en Albert Keizer (Next Generation Shipyards, winnaar 2021).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen