100 ‘Kersteierballen’ in kerstboom Grote Markt: opbrengst voor goede doel

Zaterdagmiddag was er veel belangstelling voor de ‘kersteierballen’ op de Grote Markt. De kerstboom is versierd met 100 grote ‘kersteierballen’. Deze zijn door organisaties gekocht en de opbrengst gaat naar het goede doel JINC, een organisatie die zich inzet voor de kansgelijkheid van kwetsbare jongeren.

De ‘kersteierballen’ zijn een idee van acteur Marcel Hensema. Bij de onthulling van de boom zaterdagmiddag vertelde Hensema over de geschiedenis van de Groninger eierbal. Het was de bedoeling dit te doen met de ijsbaan en muziek erbij, maar dat kon niet doorgaan vanwege corona.

“De ‘eierballen’ zijn ook nog biologisch afbreekbaar”, vertelde Hensema. Ze zijn gemaakt van stro, akkerbloemzaad en bioglitters. De zaadjes in de ballen kunnen geplant worden in het voorjaar waarop in de zomer akkerbloemen verschijnen.

De honderd eierballen in de kerstboom, brachten samen achtduizend euro op voor het goede doel stichting Jinc. Ook de opbrengst van de thuisballen en de verkoop in de kraampjes is gedeeltelijk voor het goede doel.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen