4 Mijl van Groningen en 4Mijl4You gaan definitief door

Foto: 4 Mijl van Groningen

De 34ste editie van de 4 Mijl van Groningen gaat zondag 10 oktober definitief door. De organisatie heeft groen licht gekregen in overleg met de gemeente. Dat geldt ook voor de 4Mijl4You, die een dag eerder wordt georganiseerd.

Door het kabinetsbesluit om de anderhalvemeterregel per 25 september af te schaffen zijn er geen beperkingen meer voor het organiseren van de Menzis 4 Mijl van Groningen. Vorig jaar moest het evenement vanwege de coronapandemie worden afgelast.

“Dit is fantastisch nieuws voor de duizenden enthousiaste lopers die zich al hadden aangemeld én voor degenen die zich nog zullen inschrijven voor het prachtige evenement,” zegt Mario Kadiks, CEO van organisator Golazo.

De populaire Menzis 4 Mijl van Groningen bestaat sinds 1987 en telt inmiddels jaarlijks ruim 20.000 deelnemers. Het parcours voert de deelnemers van Haren naar de Vismarkt in hartje Groningen. De Keniaanse olympisch kampioen Eliud Kipchoge, ’s werelds snelste marathonloper, won het ook internationaal hoog aangeslagen evenement vijf keer.

Ook de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra, het enige programma-onderdeel op zaterdag, kent geen belemmeringen. Onder het motto ‘Doe de 4 Mijl anders!’ kunnen deelnemers het parcours van 6.437 meter afleggen op alternatieve wijze: wandelend, op skates, als Nordic walker, met de kinderwagen et cetera.

Voor meer informatie en inschrijven: 4mijl.nl/inschrijven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden