‘Ontgroeningsincident Albertus Magnus te laat gemeld door ‘interne miscommunicatie’

Foto: Google Maps

Het ontgroeningsincident dat vrijdagavond 27 augustus plaatsvond bij studentenvereniging Albertus Magnus werd niet op tijd gemeld bij de Advies Commissie Introductietijden (ACI) door ‘interne miscommunicatie’. Dat meldde de vereniging maandagochtend in een nieuwsbericht na berichtgeving door De Volkskrant.

Bij het incident dat plaatsvond in de verenigingsruimte aan de Burgstraat waren 150 personen. ‘Daarbij moesten kandidaat-leden maximaal twintig minuten zittend voorovergebogen wachten. Bij het omhoog komen zijn er vier mensen flauwgevallen. Deze vier personen maakten het na een nacht slapen weer goed en hebben verder deelgenomen aan het programma”, aldus Albertus Magnus.

“Na dit incident is er direct gevraagd of er nog meer mensen waren die zich niet lekker voelden. Hierbij hebben 25 personen zich gemeld”.

“Deze situatie is niet tijdig gemeld bij het Advies Commissie Introductietijden (ACI) en dat betreuren wij”, meldt Albertus Magnus. “Dit had wel gemoeten maar door interne miscommunicatie heeft dit niet plaatsgevonden”.

“In overleg met het ACI is besloten om alsnog een melding te maken. Ook hebben we onze protocollen inzake de interne communicatie aangescherpt. Daarnaast zal de activiteit in de toekomst anders georganiseerd worden om zodoende te voorkomen dat de voorgevallen situatie zich niet opnieuw voor zal doen”.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden