FC Groningen verliest in enerverende wedstrijd van PSV na voorsprong

FC Groningen verloor met 5-2 van PSV in Eindhoven, na een 2-1 voorsprong voor rust. Het werd een enerverende wedstrijd.

Ondanks dat PSV op voorsprong kwam door een doelpunt van Cody Gakpo, keek het team na 18 minuten tegen een 2-1 achterstand aan in Eindhoven. Beide goals werden gemaakt door Cyril Ngonge. Het eerste doelpunt maakte Ngonge na een voorzet van Gudmundsson en de tweede goal na een counter van Groningen.

Groningen zorgde voor gevaarlijke momenten en streed de gehele wedstrijd. Na een klein half uur werd de gelijkmaker door een eigen goal van El Hankouri gemaakt, 2-2. André Ramalho kopte een bal vanuit een hoekschop via de Groninger-speler binnen. In de zevende minuut van de extra tijd kopte Ramalho opnieuw raak en stond het bij rust 3-2 voor rust.

Na rust maakte Eran Zahavi de 4-2. De goal werd in eerste instantie afgekeurd vanwege buitenspel, maar de VAR draaide deze beslissing terug. Ook na rust bracht Groningen gevaarlijke momenten in de wedstrijd. Bruma besliste de eindstand op 5-2 in de laatste minuten van de wedstrijd.

FC Groningen heeft vier punten na drie wedstrijden. Door interlandvoetbal volgend weekend, staat de volgende wedstrijd op zondag 12 september op het programma. FC Groningen speelt dan de ‘Derby van het Noorden’ tegen SC Heerenveen.