“Donar haalt FIBA Europe Cup bubbel binnen!”

Foto: Archief De Redactie

Donar gaat de wedstrijden in het kwalificatietoernooi voor de FIBA Europe Cup organiseren. Dat maakte Donar dinsdagmiddag bekend.

Alle kwalificatiewedstrijden in groep A gaan gespeeld worden in MartiniPlaza. Tussen 28 september en 1 oktober strijdt Donar in Groningen tegen 4 andere teams voor een ticket in het reguliere seizoen van de FIBA Europe Cup.

“Donar is verheugd dat het vandaag de organisatie van het kwalificatietoernooi van groep A voor de plaatsing in de FIBA Europe Cup toegewezen heeft gekregen”, meldde de basketbalclub dinsdagmiddag. “Dankzij de ondersteuning van de Gemeente Groningen, het Ministerie van VWS, NH Hotels en MartiniPlaza heeft Donar een sterk bid gecreëerd dat door de FIBA is gehonoreerd met toewijzing van het toernooi.”

Op 28 september gaan de kwartfinaleclubs KK Kumanovo en Swans Gmunden van start met hun kwartfinale. De winnaar van deze wedstrijd speelt de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Donar. Als Donar deze wedstrijd weet te winnen, is SL Benfica of CSO Voluntari de volgende tegenstander in de wedstrijd om de winst in het toernooi.

De exacte details van de verschillende wedstrijden worden later bekendgemaakt. De laatste wedstrijd vindt plaats voor 1 oktober.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden