Nieuwe ronde Koopinstrument bevingsgebied start op 13 september

Foto: Archief De Redactie

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) begint maandag 13 september met een nieuwe ronde van het Koopinstrument. Woningeigenaren met een huis in de kern van het aardbevingsgebied, die aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen zich aanmelden voor het opkopen van hun woning.

Dit is de tweede aanvraagronde van 2021. Net als bij de vorige aanvraagronde is er 5 miljoen euro beschikbaar. Dit jaar is Een beschikbaar budget van in totaal 10 miljoen euro wordt dit jaar verdeeld over de twee aanvraagrondes.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor het Koopinstrument geldt een aantal voorwaarden. Zo moet de woning in het aardbevingsgebied staan. Op de website van NCG staat een overzicht met postcodes die vanaf dit jaar in aanmerking komen voor het Koopinstrument. Verder moet de aanvrager eigenaar en bewoner zijn van de woning of deze via een erfenis hebben gekregen. Daarnaast moet de woning een aaneengesloten periode van minimaal acht maanden aantoonbaar via een makelaar openbaar te koop staan.

Bijzondere omstandigheden

Woningeigenaren met bijzondere omstandigheden krijgen voorrang bij het opkopen van de woning. Zij krijgen voorrang boven de eigenaren waarvan de woning alleen langdurig te koop staat. Bijzondere omstandigheden zijn bijvoorbeeld een medische indicatie, familieomstandigheden of woon-werkafstand. Ook significante schade door mijnbouw wordt als bijzondere omstandigheid aangemerkt.

Aanmelden kan vanaf maandag 13 september tot en met zondag 10 oktober 2021 via het formulier op de website van Nationaal Coördinator Groningen.
De selectie vindt plaats in oktober. Daarna horen de aanvragers of ze zijn geselecteerd voor deelname aan het Koopinstrument.

Kijk voor meer informatie over de voorwaarden en de procedure op nationaalcoordinatorgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden