Brouwerij Hoogkerk brengt nieuw bier: ‘de Hoogkerker Klapsjeiker’

Foto: Marc van Dullemen

Brouwerij Hoogkerk komt met een nieuw bier, een Tripel. De naam…-de brouwerij wist het lang geheim te houden-‘Hoogkerker Klapsjeiker’.

Ondanks de wat ongewone naam, is het een ode, een eerbetoon aan de Hoogkerker(s). Zij staan namelijk te boek als recht door zee, niet lullen maar poetsen en houden al helemaal niet van gezeik. Toch had je vroeger een groepje ‘oude wijze heren’ die steevast de dagelijkse gang van zaken doornamen. Alles wat maar een beetje anders was, dan dat de heren gewend waren, moest het ontgelden en konden de heren eindeloos over ‘sjeiken’. Dit vaste tafereel was altijd te bewonderen bij de Hoogkerkster brug. Doordat zo’n brug in het Gronings een klap genoemd wordt, is de link snel gelegd naar de naam voor het nieuwe bier, ‘Klapsjeiker’.

Het nieuwe bier is een Tripel. Omdat het gaat om zo’n klassieke bierstijl, wilden de brouwers zo dicht mogelijk bij de kern van dit bier blijven, met uiteraard het geheime ingrediĆ«nt van de suikerbiet als handtekening. De op fles hergistende Tripel heeft een alcoholpercentage van 8,4%, die lekker doordrinkt. Moutig, en lichtzoet met een fijne droge en sprankelende afdronk. Er is duizend liter gebrouwen, wat genoeg moet zijn om de komende zomer door te komen.

Het bier komt, in navolging van het Hoogkerker Bietenbier, zowel in ‘gewone’ bierflessen, als ook in 75 cl. Met Vaderdag in aantocht is de ‘Hoogkerker Klapsjeiker’ een mooi cadeau.

Binnenkort is het nieuwe bier verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten en Horeca.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden