185 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 185 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 57 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (26), Midden-Groningen (25), Eemsdelta (16), Oldambt (15), Veendam (13), Stadskanaal (11), Het Hogeland en Westerwolde (10) en Pekela (2).

In de provincie Groningen werd één sterfgeval gemeld uit de gemeente Eemsdelta als gevolg van het coronavirus. Er waren geen ziekenhuisopnames in de afgelopen 24 uur.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 8.600 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn 299 besmettingen meer dan zaterdag. In de afgelopen week werden gemiddeld 7.633 positieve testen geregistreerd per dag.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 12. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.478 patiënten, van wie 808 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden