Fout gestalde fietsen sneller verwijderd

Foto: De Redactie

Fietsen die in de binnenstad buiten de aangewezen fietsparkeerplekken staan, worden sneller verwijderd. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

Eerder had de foutparkeerder na constatering van de overtreding een uur om zijn fiets alsnog correct te stallen. Fout gestalde fietsen mogen vanaf heden 15 minuten na constatering worden verwijderd door de gemeente.

Voor fietsen die langer dan 4 weken ongebruikt in de openbare ruimte staan wordt de termijn ook verkort. Deze termijn gaat van 14 dagen naar 7 dagen na constatering.

Door de gemeente weggehaalde fietsen kunnen opgehaald worden op de Ossemarkt.

Vanwege de coronapandemie is op 1 juni 2020 een fietsparkeerverbod ingevoerd voor een deel van de binnenstad. Het doel van dit verbod is om in het kernwinkelgebied meer ruimte te maken voor voetgangers, zodat bezoekers van de binnenstad de mogelijkheid hebben om 1,5 meter afstand te houden.

“Veel mensen komen op de fiets naar de binnenstad. Om te voorkomen de geparkeerde fietsen leiden tot onvoldoende ruimte voor voetgangers om de anderhalve meter in acht te kunnen nemen gaan we nu strenger handhaven op fout gestalde fietsen”, aldus wethouder Philip Broeksma van Verkeer & Vervoer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden