Perron ZZP: hulp voor zzp’ers in problemen

Foto: Klaar Zegers - Ikonderneem't.nl

Zelfstandig ondernemers in de gemeente Groningen kunnen sinds maandag terecht bij Perron ZZP voor hulp en ondersteuning. De gemeente telt 5.000 zelfstandigen die door de coronacrisis nog nauwelijks iets verdienen. Bij perron ZZP kan juist deze groep terecht kunnen voor gratis advies en ondersteuning.

Een jaar coronacrisis heeft zijn sporen nagelaten in de economie van Groningen. Met name zzp’ers zijn zwaar getroffen. Inmiddels kampt 40 procent met grote financiële problemen. In de gemeente gaat het om ongeveer 5.000 zelfstandigen die nauwelijks nog wat verdienen. Het wegvallen van de omzet en het doorlopen van de privé- en zakelijke kosten worden onvoldoende, maar vaak helemaal niet, gecompenseerd.

Niet zelf op zoek

Perron ZZP gaat zelfstandigen helpen om zo snel mogelijk weer in een eigen inkomen te voorzien. Dat kan door het bedrijf om te buigen, te stoppen, de schulden op te lossen of een baan te zoeken.

De hulp is altijd maatwerk en afgestemd op de situatie van de ondernemer. Soms zijn enkele gesprekken al voldoende om weer perspectief te zien, soms zijn er meer stappen nodig om iemand weer op het goede spoor te krijgen. Belangrijk is dat de zzp’er niet zelf op zoek hoeft te gaan, maar direct bij de juiste instantie of partij komt.

De initiatiefnemers De Moedige Dialoog en bureau Onderneem ’t weten dat financiële zorgen verlammend kunnen werken. Hoe langer mensen wachten met het accepteren van hulp, des te groter de problemen worden.

Gemeenten hebben sinds begin dit jaar de verplichting om ondernemers te helpen. Daarvoor heeft het gemeentebestuur ondersteunende maatregelen genomen. De hulp aan zzp’ers is inmiddels opgestart. Via Perron ZZP vinden zzp’ers direct toegang tot die hulp.

Perron ZZP is een initiatief van De Moedige Dialoog en bureau Onderneem ‘t met steun van de gemeente.

Perron ZZP is bereikbaar via: ikonderneemhet.nl/perronzzp, email: [email protected] en telefoon: 050-711 52 85 tijdens kantooruren.

Partijen betrokken bij Perron ZZP zijn de Groninger Kredietbank, de afdeling Zelfstandigen van de gemeente, belastingadviseurs en loopbaanspecialisten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden