112 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 154 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 26 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (15), Midden-Groningen en Oldambt (14), Stadskanaal en Westerwolde (10), Eemsdelta (7), Het Hogeland (6), Veendam en Pekela (5).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld. Eén patiënt uit de gemeente Oldambt werd opgenomen in het ziekenhuis.

Weekupdate GGD Groningen

GGD Groningen meldt in de wekelijkse corona-update dat er opnieuw sprake is van een duidelijke afname van nieuwe besmettingen ten opzichte van de vorige week. In de afgelopen week kamen er 826 nieuwe besmettingen bij. Vorige week waren dit er 1.080. Dat is een daling van 254 besmettingen.

Sinds het begin van de epidemie zijn bij 21.033 personen een besmetting met het coronavirus vastgesteld.

Het algehele beeld van de afgelopen week met een besmettingsgraad van ongeveer 133 gevallen per 100.000 inwoners ligt volgens de GGD in de provincie op het niveau ‘ernstig’.

In de afgelopen week zijn 11 nieuwe overlijdens gemeld als gevolg van een bewezen corona-infectie. Het totaal komt daarmee op 152 overledenen.

Leeftijd

Het aantal nieuwe besmettingen onder 65 plussers is in de afgelopen week gestegen van 18 naar 24 procent. De meeste nieuwe besmetting vonden plaats in de leeftijdscategorie 30-65 jaar (50%), gevolgd door de categorie ouder dan 65 jaar (18%) en 20-29 jaar (15%). De leeftijdscategoriën van 0-15 jaar en van 16-19 jaar was voor beide zes procent.

In de afgelopen week is er bij iedere nieuwe besmetting volledig bron- en contactonderzoek verricht. In 68% procent van de gevallen was de vermoedelijke bron bekend. De meeste besmettingen vinden nog steeds plaats in de thuissituatie, gevolgd door een zorginstelling (inclusief huisartsenzorg, ziekenhuizen en instellingen voor langdurige zorg) (32%), werksituatie (22%) en vrijetijdsbesteding (18%).

Top vijf gemeenten afgelopen week

  • Pekela (328)
  • Westerwolde (284)
  • Oldambt (230)
  • Veendam (175)
  • Westerkwartier (131)

De getallen zijn meldingen per 100.000 inwoners.

In de afgelopen week werden er 7.639 mensen getest op de GGD-testlocaties (MartiniPlaza en Europaweg in Groningen, Veendam, Delfzijl, Grijpskerk, Stadskanaal, Uithuizen en Winschoten). Hiervan werden er 578 positief getest.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen woensdagochtend 71 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 25 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal opnames op de verpleegafdelingen is sinds maandag met drie patiënten en op de intensive cares met één persoon toegenomen.

In totaal lagen woensdagochtend 188 coronapatiënten in Noord-Nederlandse ziekenhuizen, hetzelfde aantal als afgelopen maandag. De noordelijke ziekenhuizen verplegen 32 patiënten afkomstig van buiten de regio, waarvan de helft ligt op de intensive cares.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden