Genomineerden Pop Media Prijs 2020: ‘Beste Zangers, Famke Next en XTC – een biografie’

Foto: via ESNS

De jury van de Pop Media Prijs heeft maandag de genomineerden voor 2020 bekend gemaakt. De prijs wordt op zaterdag 16 januari voor de zevenentwintigste keer uitgereikt tijdens de digitale editie van ESNS 2021 in Groningen.

De volgende genomineerden (in alfabetische volgorde) zijn na een publieke stemronde geselecteerd door de jury: Beste Zangers, Famke Next en XTC – Een biogragie.

Beste Zangers

Het dertiende seizoen van het AVROTROS tv-programma Beste Zangers leverde volgens de jury behalve veel tranen bij de optredende artiesten ook onvergetelijke muzikale momenten op. Tabitha, Stef Bos, Milow en Miss Montreal mogen dan uit andere muzikale werelden komen, ze ontroerden met vertolkingen van elkaars werk en schonken zo veel liedjes een nieuw leven. Er klonk in Beste Zangers dit jaar meer dan ooit een grote liefde voor muziek door.

Famke Next

De driedelige docureeks Famke Next, geregisseerd door June te Spenke, over influencer en popster Famke Louise biedt een razend interessante kijk achter de schermen van de hectische en vluchtige wereld waarin het streven naar popsucces en social media gekte samenkomen. De serie verscheen tegelijk met het gelijknamige album van de zangeres.

‘XTC – Een biografie’

Het boek ‘XTC – Een biografie’ geschreven door journalisten Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd gaat niet alleen de geschiedenis van de drug XTC, maar ook over de verwevenheid daarvan met de opkomst en bloei van de dance-cultuur zoals die vanaf eind jaren tachtig gestalte kreeg. XTC – Een Biografie levert volgens de jury een essentiële bijdrage aan de geschiedschrijving van een belangwekkend deel van de popcultuur.

Pop Media Prijs

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een maker waarbij in het bijzonder wordt gelet op teksten en audiovisuele uitingen over aan popmuziek gerelateerde zaken die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro.

De jury bestaat dit jaar uit: Gijsbert Kamer (popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Matthijs van Duijvenbode (muzikant en artiest-manager), Lisa de Jongh (Patronaat & Welcome to the Village), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Yolanda Ulger (Universal) en Atze de Vrieze (VPRO 3voor12).

De aankomende editie van ESNS vindt plaats van 13 tot en met 16 januari 2021. Het showcasefestival wordt voor het eerst volledig digitaal. Naast uitzendingen via NPO 3FM, NPO 3 en de Europese radiozenders, worden de sets gratis gestreamd op het online platform.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden