Verlenging en verruiming subsidies voor kosten coronamaatregelen

Foto: De Redactie

De tegemoetkoming voor aanpassingen aan de anderhalvemetereconomie wordt verlengd tot 1 juli 2021. Dat meldde de provincie dinsdag.

Ook kunnen alle bedrijven en organisaties met minder dan vijftig werknemers voortaan subsidie aanvragen. Bovendien is het mogelijk een tweede aanvraag in te dienen voor nieuw gemaakte kosten. De veranderingen gaan in per 18 december 2020.

Gedeputeerde Staten verlengen de subsidie omdat er nog 1 miljoen in de pot zit en de coronapandemie nog niet voorbij is. Door de verruiming kunnen bedrijven die nu nog worden uitgesloten subsidie aanvragen, zoals supermarkten, bouwcentra en productiebedrijven. Ook scholen, gezondheidscentra en fysiotherapeuten kunnen kosten vergoed krijgen voor aanpassing van bijvoorbeeld het schoolplein en de behandelkamer.

Desinfectie

In aanmerking komen kosten voor onder andere desinfectiepalen, een online betaalsysteem of spatschermen. Ook geldt de subsidie voor het inhuren van bijvoorbeeld een architect of aannemer voor aanpassing van de inrichting.

Helft kosten vergoed

Met behulp van de anderhalvemeterregeling kunnen organisaties de helft van de gemaakte kosten vergoed krijgen. De subsidie bedraagt minimaal 500 en maximaal 2.500 euro. Dat betekent dat de investering in de coronamaatregelen minimaal 1.000 euro moet bedragen. Dit bedrag is niet gewijzigd.

Voor meer informatie en aanvragen: snn.nl/anderhalvemetergroningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden