Vanaf maandag 17 april meerdere afsluitingen in en om Groningen

17 apr 2023, 12:45 Nieuws
afrit 36 julianaplein richting martini plaza1 2
Veel wegen in de stad Groningen zijn tijdelijk of gezamenlijk afgesloten vanwege de vele werkzaamheden. Vanaf maandag 17 april starten verschillende werkzaamheden met afsluitingen voor verkeer.

Werkzaamheden

Zo is afrit 36 van de A7 richting het Martini Ziekenhuis afgesloten. Het deel naar de westelijke ringweg is wel open. Ook de fietsonderdoorgang Hoogkerk is dicht vanaf maandag tot en met 26 april vanwege schadeherstel van het viaduct met water. Een rijstrook op de A7, van Hoogkerk richting Groningen is dicht, evenals de toerit vanaf Hoogkerk naar de A7 richting Groningen. Verder is de Peizerweg in de richting van de Paterswoldseweg, vanaf de Admiraal de Ruyterlaan afgesloten voor verkeer en een deel van de Petrus Campersingel voor autoverkeer richting het noorden dicht. Het gaat om het stuk tussen de Dirk Huizingastraat en het H.A. Kooykerplein.
Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar hebben een kaart ontwikkeld onder de noemer 'Wat is dicht'?
Deze kaart geeft de automobilist een overzicht waarop te zien is waar je met de auto niet langs kunt, aldus Aanpak Ring Zuid. De wegen, die dicht zijn, staan aangegeven met rode lijntjes op deze kaart. Ook is te zien hoelang de afsluiting duurt.
Onder dezelfde kaart staat een tabel met dezelfde informatie. Ook is te zien of de afsluiting te maken heeft met werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg of met een ander project in de stad. Door op de link te klikken komt men uit op een artikel van één van beide organisaties met meer informatie.
Als er een nieuwe afsluiting is, dan wordt de kaart vervangen. Ook voor fietsers is een kaart beschikbaar voor actuele fietsafsluitingen op de website van Groningen Bereikbaar.
Kijk voor meer informatie: Wat is dicht? - Website Aanpakringzuid