Vaccinatie- en testlocaties, WIJ Groningen maandagochtend en meeste scholen hele dag dicht wegens weeralarm

14 feb 2021, 21:15 Nieuws
wij groningen
De GGD sluit maandagochtend de vaccinatie- en testlocaties vanwege het weeralarm code rood dat is afgegeven door het KNMI.
Mensen die een vaccinatieafspraak hebben die als gevolg hiervan niet kan doorgaan, kunnen een nieuwe afspraak maken.
De locaties MartiniPlaza of Europaweg zijn maandag geopend vanaf 12.00 uur. 'Heb je maandagochtend een afspraak? Dan kun je ’s middags, zonder een nieuwe afspraak te maken, vanaf 12.00 uur terecht', aldus GGD Groningen.
De GGD GHOR adviseert mensen om maandag de websites van de regionale GGD te raadplegen voor actuele informatie.
Ook bestaat de mogelijkheid om de vaccinatieafspraak te verzetten. Daarvoor kan men bellen met het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat.

WIJ Groningen maandagochtend gesloten

WIJ Groningen sluit maandagmorgen uit voorzorg alle locaties in verband met de afkondiging code rood door het KNMI vanwege ijzel. Het gaat om de locaties WIJ Schilderswijk/Centrum (Oude School), Beijum (Heerdenhoes), Corpus den Hoorn en Vinkhuizen (’t Vinkhuys). Deze locaties zijn normaal gesproken op afspraak open.
De overige locaties zijn sinds 15 december vorig jaar gesloten vanwege de coronamaatregelen.
‘Het is onverantwoord om met de te verwachte ijzel onze inwoners en medewerkers morgenochtend naar de locaties te laten gaan’, zegt bestuurder Mirjam Kuin in een reactie. ‘Uit alle voorzorg sluiten wij daarom onze locaties in ieder geval in de ochtend.’
Op het moment dat de situatie op de weg voor iedereen weer veilig is, opent WIJ Groningen alsnog de deuren en zijn inwoners die een afspraak hebben welkom.
‘Zodra dit duidelijk is communiceren wij dit richting de inwoners. Heeft een inwoner een afspraak morgenochtend dan wordt deze inwoner door een van de medewerkers op de hoogte gesteld en wordt er een nieuwe afspraak ingepland’, aldus Mirjam Kuin.

Scholen

Veel scholen in de provincie en stad Groningen zijn maandag de gehele dag gesloten. Dat geldt voor zowel het openbaar, als christelijk basisonderwijs en verschillende middelbare scholen.