Troonrede: 'Schadeherstel in Groningen' en Nedersaksenlijn tussen Groningen en Enschede

17 sep , 15:55 Nieuws
koninklijke schouwburg den haag cc by sa 30 wikipedia commons m minderhoud
'De hersteloperatie in de toeslagenaffaire en het schadeherstel in Groningen worden met de allerhoogste prioriteit doorgezet'. Dat zei koning Willem-Alexander dinsdagmiddag tijdens de jaarlijkse Troonrede.
Het schadeherstel werd samen genomen met het oplossen van de toeslagenaffaire. "Een grondige herziening en vereenvoudiging van het hele stelsel van inkomensondersteuning, inclusief de toeslagen, moet leiden tot meer inkomenszekerheid. Het moet ook voorkomen dat mensen door systeemfouten tussen wal en schip raken", aldus de koning.
Om de kwaliteit van de Nederlandse wegen, vaarwegen en spoorlijnen hoog te houden, vindt de komende jaren de grootste onderhoudsopgave ooit plaats. Er worden plannen ontwikkeld voor nieuwe infrastructuur, ook buiten de Randstad. De koning benoemde bijvoorbeeld de Nedersaksenlijn tussen Groningen en Enschede.
Koning Willem-Alexander sprak voor de elfde keer de Troonrede uit. Dit gebeurde in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, vanwege de verbouwing van het Binnenhof.