'PvdA wil ruimte voor bedrijven vrijmaken door criminaliteit aan te pakken'

04 apr 2023, 12:45 Nieuws
bedrijventerrein1
De gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid wil ruimte voor bedrijven vrijmaken door criminaliteit aan te pakken.
PvdA-raadslid Rico Tjepkema wil de weg vrij maken voor meer banen door illegale praktijken op bedrijventerreinen aan te pakken. “Groningen groeit en veel Groningers hebben werk nodig. Op bedrijventerreinen is de ruimte schaars, terwijl nieuwe bedrijven daar juist een plek nodig hebben. Als we die illegale praktijken aanpakken, komt er meer plek voor bonafide bedrijven en dus meer werkgelegenheid,” concludeert Tjepkema.

Meer banen nodig

In de Groninger gemeenteraad wordt woensdag over de Economische Agenda 2023-2026 gestemd. Daarin wordt gewezen op de behoefte van bedrijven aan ruimte op bedrijventerreinen. Tegelijkertijd is in Groningen beperkte ruimte voor die bedrijven om zich te vestigen. “Groningen groeit en bloeit. Wij willen ervoor zorgen dat Groningers straks zeker kunnen zijn van werk. Daarom moeten we kansen zoeken voor bedrijven in onze gemeente en daarbij goed omgaan met de ruimte die we hebben,” aldus Tjepkema.

Groningse praktijken

Uit het rapport ‘Groningse praktijken’ van Tops en Van der Torre blijkt dat Groningse bedrijventerreinen een aantrekkingskracht hebben op criminaliteit. Door ondermijning worden plekken bezet gehouden die anders kunnen worden gebruikt door gezonde bedrijven die voor meer banen zorgen. Tjepkema vraagt het stadsbestuur woensdag een onderzoek te starten naar de illegale praktijken op bedrijventerreinen en de rotte appels eruit te pikken. Vervolgens moeten er volgens de PvdA’er plannen worden gemaakt voor herstructurering.
“We moeten twee vliegen in één klap slaan. Criminaliteit tegengaan, én bedrijventerreinen beter gebruiken,” zegt Tjepkema.
(Bron: ingezonden bericht)