Provinciale subsidie voor vergroening verlengd

19 sep , 9:15 Nieuws
bomen en natuur kardinge
De provinciale subsidie voor het aanleggen van groen op onder andere bedrijventerreinen en schoolpleinen wordt verlengd tot 1 december 2024. De subsidie is onderdeel van het programma Bos en Hout en was beschikbaar sinds mei van dit jaar. Het doel van de subsidie is het vergroenen en het verbeteren van de biodiversiteit in Groningen.
Het programma draagt volgens de provincie bij aan extra groen in onze provincie door het aanplanten van nieuw bos, houtsingels, groen langs wegen, schoolpleinen, bedrijventerreinen en (boeren-)erven.
De subsidieregeling Bos en Hout ondersteunt projecten op het gebied van bosaanleg, het versterken van landschapselementen zoals houtwallen en heggen, en de vergroening van schoolpleinen. Grondeigenaren, scholen en organisaties kunnen financiële steun aanvragen om de biodiversiteit te bevorderen en de groene infrastructuur te versterken. De regeling biedt ondersteuning voor zowel de aanleg als het onderhoud van deze groene elementen.
Ook de subsidieplafonds voor drie onderdelen worden verhoogd. Het gaat dan om bosaanleg, lijnen in het landschap en vergroening van schoolpleinen. Aanvragers hebben door de verlenging nu extra tijd om hun projecten in te dienen.