Nieuwe oprit Brailleweg richting Europaplein en Hoogezand maandagochtend open

29 aug 2022, 8:50 Nieuws
schermafbeelding 2022 08 28 185451 aanpak ring zuid brailleweg opening oprit
De nieuwe oprit vanaf de Brailleweg richting het Europaplein en Hoogezand opent maandagochtend. Afgelopen weekend werd de nieuwe oprit aangesloten en was de Brailleweg afgesloten voor verkeer vanaf de Vondellaan richting het centrum en de nieuwe fietsvallei bij de Brailleweg.
Het verkeer vanuit de wijk De Wijert en vanaf het centrum/NS-station kan via de nieuwe oprit op de ringweg komen. De oprit is bereikbaar vanaf de Vondellaan (verkeer uit De Wijert) en vanaf de Brailleweg (NS-station en centrum).

Toekomst

Via de nieuwe oprit bestaat nu alleen de moglijkheid om te rijden richting het Europaplein en Hoogezand. Als het nieuwe Julianaplein klaar is in 2024, sluit de oprit ook aan op de verbindingsboog naar Hoogkerk en Drachten.

A28-afrit en -oprit

Maandagochtend 29 augustus zijn de zomerwerkzaamheden voorbij en gaat ook de A28-afrit naar de Brailleweg weer open. De afgelopen weken werd deze afrit afgemaakt en definitief ingericht.
De A28-oprit vanaf de Brailleweg richting Assen is sinds vrijdagavond 26 augustus juist voor een maand dicht. Ook deze oprit wordt definitief ingericht.