Komende week warmer en overwegend droog

14 okt , 9:15 Nieuws
20240210 155524
Redactie
Komende week gaan de temperaturen omhoog en wordt het zacht voor de tijd van het jaar. Op een enkele bui na wordt het de komende dagen mooi nazomerweer.
De week begint maandag nog met vrij veel wolken en lokaal een beetje regen. In het noorden en oosten schijnt af en toe de zon. De bewolking neemt echter toe en plaatselijk kan het regenen. Deze dag liggen de maxima nog tussen de 10 en 12 graden. In de nacht naar dinsdag kan er mist ontstaan.
Morgenochtend schijnt eerst in het noorden en oosten af en toe de zon. Vanuit het zuidwesten uit neemt de bewolking toe en in het uiterste zuiden van het land kan in de loop van de ochtend plaatselijk wat regen vallen. Er is weinig wind en de temperatuur ligt halverwege de ochtend rond 7 graden.
Dinsdag volgt een droge dag met zon. De dag start fris met in de vroege ochtend temperaturen tussen 0 en 5 graden. In de middag stijgen de maxima naar 13 tot 15 graden.
Het wordt een stuk warmer op woensdag met 17 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 22 graden in het zuidoosten. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon.
De dagen daarna verlopen zacht en wisselvallig. Donderdag is het wisselvallig met wolken, zon en enkele buien. Het wordt het op veel plaatsen 19 tot 21 graden. Ook de dagen daarna blijft het wisselvallig en moet het kwik iets inleveren met maxima tussen 16 en 19 graden. Het is nog altijd zacht voor half oktober. Gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar liggen rond de 14 of 15 graden.