Fietsomleidingen tijdens werkzaamheden Hereweg

14 okt , 10:40 Nieuws
20241011 omleidingfietsers duo waterloolaan
Via Aanpak Ring Zuid
De werkzaamheden voor de nieuwe inrichting van de Hereweg beginnen maandag en duren tot 20 december. Voor fietsers is de Hereweg het grootste gedeelte van de tijd open, meldt Aanpak Ring Zuid.
Fietsers kunnen gebruik maken van het nieuwe fietspad aan de westelijke kant van de Hereweg en de werkzaamheden passeren. Tijdens de herfstvakantie wordt het fietspad wel afgesloten. Zaterdag 26 oktober tot en met woensdag 30 oktober moeten fietsers omrijden.
Dit kan komend vanuit het centrum ter hoogte van de werkzaamheden rechtsaf, langs de Zuiderbegraafplaats. Dit fietspad gaat 14 oktober weer open. Je rijdt dan via de papiermolentunnel onder de ringweg door. Fietsers komend vanuit Helpman kunnen ook gebruik maken van een tijdelijk fietspad tussen de Kempkensberg en de Waterloolaan, dat vanaf 14 oktober open is.
De Hereweg krijgt, op de plek waar de oude ringweg lag, een nieuwe inrichting. De oude ringweg is bijna overal al gesloopt, maar bij de Hereweg is het oude ringwegviaduct nog blijven staan. Zondag 13 oktober rennen hier nog 25.000 mensen onderdoor voor de hardlooprun De Vier Mijl van Groningen. Daarna gaat de weg dicht en wordt begonnen met de sloop van het viaduct. Daarna wordt de Hereweg rondom het oude viaduct opnieuw ingericht.
De werkzaamheden duren naar verwachting tot 20 december.