Groningen wint prijs bij Autodeel Awards

28 jun 2023, 10:45 Nieuws
mywheels automobile groningen 2019 02 cc by sa 40 wikipedia donald trung quoc don
De gemeente Groningen is één van de winnaars van de Autodeel Awards. Groningen heeft gewonnen in de categorie G40. Daarin zijn veertig Nederlandse (middel)grote steden zijn vertegenwoordigd.
De prijsuitreiking vond plaats tijdens de lancering van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Deelmobiliteit dat gericht is op het stimuleren van delen van auto’s.
Een vakjury koos de winnaars aan de hand van deskresearch en gegevens uit interviews, uitgevoerd door Natuur & Milieu. "Groningen heeft onder andere gewonnen omdat deze stad een duidelijk beleid en visie heeft op autodelen", valt te lezen op de website van Natuur & Milieu . "Zo hebben ze een kwartiermaker aangesteld die deelmobiliteit in de stad aanjaagt. En de stad stelt de deelauto boven de privéauto: waar de parkeerdruk hoog is, zullen de parkeerplekken aan de deelauto worden gegeven".
Ook de gemeente Eemsdelta viel in de prijzen in de categorie kleine gemeente. Amsterdam won in de categorie G4, de vier grote steden.
Autodeel Award wordt georganiseerd door natuurorganisatie Natuur & Milieu en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.