ACLO opent deuren voor mbo-studenten met pilot

28 jun 2023, 9:05 Nieuws
aclo sportcentrum
De ACLO begint in navolging van de KEI-week komend jaar met een pilot voor mbo-studenten. Vanaf de zomer zijn vijftig mbo-studenten van Noorderpoort, Alfa-college, Terra MBO en ROC Menso Alting welkom bij de studentensport in Groningen.
“We willen als ACLO graag een inclusieve omgeving bieden en zien dat sport verbindt. Dit is een mooie eerste stap om te kijken hoe de mbo-studenten bij het concept in Groningen betrokken kunnen worden”, aldus Justin Uitendaal, de voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de ACLO.

Doel

Het doel van de pilot is om de vraag onder mbo-studenten naar de studentensport te onderzoeken. De vijftig studenten mogen deelnemen aan het volledige pakket bij de ACLO. Hierdoor kunnen ze zich inschrijven voor onder andere cursussen en groepslessen, maar ook voor studentensportverenigingen.
De pilot richt zich op mbo-studenten die in het laatste jaar van hun opleiding zitten en alle sport- en leefstijlactiviteiten afgerond, die worden aangeboden door de mbo-instellingen.

Meedoen met studentenleven

Paul de Rook, lid College van Bestuur Noorderpoort, is blij met deze ontwikkeling: “Opnieuw een waardevolle stap vooruit om mbo-studenten volwaardig mee te laten doen aan het rijke studentenleven dat Groningen te bieden heeft. Net als bij de KEI-week zorgen we ook hiermee voor meer ontmoeting en verbinding tussen mbo-, hbo- en wo-studenten. Sport is daar misschien wel bij uitstek geschikt voor. Mooi dus dat we samen met de ACLO met deze pilot gaan starten.”
De pilot wordt jaarlijks geëvalueerd. Op basis hiervan zal worden gekeken naar de invulling voor het volgende jaar.
Studenten die geïnteresseerd zijn in deelname aan de pilot, kunnen zich vanaf 1 juli tot en met 20 augustus aanmelden. Meer informatie daarover volgt binnenkort via de eigen mbo-instelling.
De pilot is tot stand gekomen binnen de Innovatie werkplaats Vitaal MBO, waar de mbo-instellingen in de stad samen met de Hanzehogeschool Groningen en Huis voor de Sport Groningen innovaties ontwikkelen gericht op vitaliteit van mbo-studenten.