Gemeente hangt vlag uit tijdens herdenking en viering Keti Koti

30 jun 2023, 8:55 Nieuws
martinitoren vlag half stok cc by sa 25 onderwijsgek 549x408 915x518 dodenherdenking
Op gemeentelijke gebouwen gaat vrijdag de vlag halfstok tijdens de herdenking van Keti Koti en op zaterdag hangt de vlag uit als Groningen stilstaat bij de afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden. Dat heeft wethouder Manouska Molema (GroenLinks) van Integratie en Emancipatie woensdag laten weten.
Woensdag deden de fracties van GroenLinks, Partij voor de Dieren, Partij voor het Noorden, D66, Stadspartij 100% voor Groningen, Student & Stad en de PvdA dit verzoek aan het gemeentebestuur.
"De littekens van het Nederlandse, maar ook het Groningse koloniale verleden zijn diep. We zullen als gemeente een respectvolle omgang met ons gezamenlijke verleden moeten vinden. Daarbij moet er aandacht zijn voor de behoeftes van de diasporagemeenschappen. De vlag halfstok hangen is wat ons betreft een mooi begin naar erkenning en het nemen van verantwoordelijkheid," stelden de partijen.
Vrijdagavond spreekt burgemeester Schuiling bij de herdenkingsbijeenkomst Slavernijverleden op de Ossenmarkt. Vanaf zaterdag zijn er verschillende activiteiten rond Keti Koti in de vorm van muziek, eten, theater, spoken word en meer.
Keti Koti Viering Groningen presenteert in juni, juli en augustus een breed cultureel programma in de stad Groningen rondom de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden, onder andere in het Noorderplantsoen, de A-kerk, Groninger Museum en SPOT Groningen.
Kijk voor meer informatie: bitterzoeterfgoed.nl