Esseline Schieven per 1 juni nieuwe directeur bij Nijestee

14 mrt 2022, 10:45 Nieuws
nijestee esseline schieven
Esseline Schieven neemt per 1 juni als nieuwe algemeen directeur het stokje over van interim-bestuurder Jan Jaap Vogel bij woningcorporatie Nijestee.
Binnen de grootste corporatie van Groningen volgt de in Rotterdam geboren (1965) en getogen Schieven Pieter Bregman op, die in februari, na een dienstverband van 25 jaar stopte als directeur van Nijestee.
Schieven: “Nijestee speelt, samen met de bewoners, in op de veranderingen. Dit vraagt om een wendbare organisatie met hart voor de bewoners, die goed kan inspelen op de maatschappelijke ontwikkelingen. Ik kijk ernaar uit om mijn energie hierin te steken, samen met alle mensen bij Nijestee.” Ze vervolgt: “Met plezier keer ik terug naar de stad Groningen, waar ik mij wil inzetten voor de Stadjers, de huurders.”
Esseline Schieven werkt sinds 2016 als Directeur Verkeer en Openbare Ruimte voor de gemeente Amsterdam. Daarvoor was zij 7 jaar bij de gemeente Groningen directeur Ruimtelijke Ontwikkeling. “In mijn vorige functies heb ik nauw samengewerkt met woningcorporaties bij het ontwikkelen van plannen en wijken. Ook in de huidige wooncrisis kan Nijestee, als grootste corporatie van de stad, een belangrijke rol spelen in het bieden van voldoende en duurzame sociale woningen en het leefbaar houden en maken van de wijken”, aldus Schieven.
“Met Esseline krijgt Nijestee een maatschappelijk gedreven ervaren bestuurder met hart voor de stad, aldus voorzitter Jan de Jeu. De raad van commissarissen verheugt zich op de samenwerking met Esseline. We wensen haar en de organisatie heel veel succes de komende jaren met de opgaven waar Nijestee voor staat: tevreden huurders, meer betaalbare woningen en verdere verduurzaming van bestaande woningen”.