Dress Red Day: Aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen

25 sep , 9:20 Nieuws
t shirt 150527 1280
Rood is dé kleur voor 29 september, want dan is het Dress Red Day. De Hartstichting roept iedereen op om iets roods te dragen om zo het bewustzijn rondom hart- en vaatziekten bij vrouwen te vergroten.
Hoewel deze aandoeningen de grootste doodsoorzaak zijn bij vrouwen, worden ze vaak over het hoofd gezien. Bepaalde symptomen worden niet altijd herkend en voor sommige aandoeningen, die vaker voorkomen bij vrouwen, bestaat nog geen goede behandeling.

Waarom extra aandacht voor vrouwen?

Hart- en vaatziekten worden traditioneel vaker geassocieerd met mannen, waardoor het belang van specifieke aandacht voor vrouwen onderbelicht blijft. Dit terwijl vrouwen in verschillende levensfasen een verhoogd risico kunnen lopen. Denk bijvoorbeeld aan de menopauze, waarin de kans op hartklachten toeneemt. Daarom is het cruciaal dat vrouwen zich bewust worden van deze risico's en de signalen leren herkennen. Ook is er meer onderzoek nodig naar hart- en vaatziekten specifiek bij vrouwen, zodat er betere behandelingen kunnen komen.

Doe mee met Dress Red Day!

Op 29 september roepen ze iedereen op om iets roods te dragen om zo het bewustzijn rondom hart- en vaatziekten bij vrouwen te vergroten. Het is een eenvoudig, maar krachtig gebaar om het gesprek op gang te brengen en solidariteit te tonen. Doe je mee?! Deel een foto van jezelf in je rode kleding op sociale media met de hashtag #dressredday2024 en tag @Hartstichting.

Ontvang gratis het magazine 'Vrouw&hart'

Wil je meer weten over jouw hart? Vraag dan gratis het magazine 'Vrouw&hart' aan bij de Hartstichting. Hierin staat alles wat elke vrouw moet weten over haar hart. Van belangrijke informatie en handige tips tot verhalen van zorgprofessionals en vrouwen zoals jij.