Drents Museum De Buitenplaats zoekt kleur- en knutselliefhebbers voor heropening

19 sep , 16:15 Nieuws
museum de buitenplaats overzicht gebouw cc by sa 30 wstoter
Museum De Buitenplaats in Eelde heropent na een korte verbouwing met een Open Dag op zaterdag 5 oktober 2024 met een nieuwe koers en onder een nieuwe naam: Drents Museum De Buitenplaats.
Tijdens de Open Dag begroet een grote bloemenboog je bij de hoofdingang van Drents Museum De Buitenplaats. Voor de versiering van deze boog - gemaakt door Bloemencorso Eelde heeft het museum jouw hulp nodig.

Bloemenboog

Drents Museum De Buitenplaats heeft speciale kleurplaten ontwikkeld voor de bloemenboog. Kleur de bloem in, zet hem in elkaar, en steek je bloem tijdens de Open Dag in de bloemenboog. "Zo maken we samen een kleurrijke bloemenboog die iedereen begroet bij de ingang van het vernieuwde museum", aldus het museum. De kleurplaten zijn in het museumcafé van De Buitenplaats gratis te verkrijgen, en worden op verschillende locaties in en rondom Eelde verspreid.

Open Dag 5 oktober

Drents Museum De Buitenplaats opent op zaterdag 5 oktober 2024 met een speciale Open Dag. Het vernieuwde museum met de tentoonstelling Power to the Flower , het Nijsinghhuis, de tuin en de Oranjerie zijn van 11.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. Gedurende de dag zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud.

Drents Museum De Buitenplaats

In het vernieuwde museum krijgt de kunst uit de art nouveau de hoofdrol, met als uitgangspunt de collectie kunst rond 1900 van het Drents Museum. In de openingstentoonstelling Power to the Flower staan ​​bloemen in de kunst van de Nederlandse art nouveau centraal. De bloem als symbool voor de komst van een nieuwe tijd, precies zoals in het nieuwe Drents Museum De Buitenplaats.