RIVM: “Aantal coronapatiënten in ziekenhuis blijft stabiel in gemeente Groningen”

Foto: Publiek Domein

Het aantal coronapatiënten dat opgenomen is in een ziekenhuis in de gemeente Groningen blijft stabiel. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). die woensdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens het RIVM zijn er nu 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen met coronaklachten in het ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit achttien personen. Dit aantal is al geruime tijd gelijk aan de afgelopen dagen.

Landelijk

Het RIVM meldt dat het aantal mensen dat positief is getest op het nieuwe coronavirus sinds gisteren met 198 is gestegen naar 44.447.
Er werden sinds gisteren 33 nieuwe sterfgevallen gemeld en dat brengt het totaal aantal aan COVID-19 overleden patiënten nu op 5748. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

In totaal zijn er nou 11.627 mensen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Dat zijn er 14 meer dan gisteren.

Het is nog onduidelijk wat het effect is van het versoepelen van de coronamaatregelen per 1 juni. Dat zei RIVM-directeur Van Dissel woensdagochtend bij het bijpraten van de Tweede Kamer. Hij verwacht dat er voorlopig, nog zeker tot in 2022, kleinere of grotere oplevingen van het coronavirus zullen plaatsvinden.

Lees ookPersconferentie: De volgende stap in corona-aanpak

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden